image

04

May 20

Projekt "Drugi korak u sigurnim rukama"


Crveni križ Primorsko-goranske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Mali Lošinj uspješno su proveli radionicu pod nazivom "Drugi korak u sigurnim rukama" u suradnji s Dječjim vrtićem Girice i Dječjim vrtićem „Cvrčak“ iz Malog Lošinja. Održana radionica je dio projekta pod nazivom "Snaga solidarnosti" koji je sufinanciran od strane Europske unije. Cilj radionice je edukacija odgojitelja vrtića kako bi stekli znanja iz prve pomoći i sigurnosti djece, odnosno stjecanje vještina potrebnih za pravilno postupanje u situacijama hitnih intervencija.
Kroz praktične vježbe i teorijske lekcije, odgojitelji su naučili kako pravilno reagirati u slučaju ozljeda, gušenja, epileptičkih napadaja i drugih hitnih situacija s kojima se mogu susresti tijekom svakodnevnog rada s djecom.
Projekt "Drugi korak u sigurnim rukama" predstavlja izvrstan primjer suradnje između Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Gradskog društva Crvenog križa Mali Lošinj i dječjih vrtića. Ova uspješna suradnja omogućila je stjecanje vrijednih vještina odgojiteljima vrtića, koje će moći primijeniti u svakodnevnom radu s djecom te osigurati njihovu sigurnost i dobrobit.
Svi sudionici projekta izrazili su zadovoljstvo provedbom edukacija i istaknuli važnost ovakvih inicijativa u zajednici. Očekuje se da će stečena znanja odgojitelja doprinijeti povećanju razine sigurnosti i brige o djeci u vrtićima, te će pozitivno utjecati na njihovu budućnost.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u projektu i radionici "Drugi korak u sigurnim rukama"